Kethel

Kethel is een heel bijzonder plekje in Schiedam. Het is één van de weinige plekken in Nederland waar je in de stad woont, maar in de mooiste woningen kunt genieten van alle voordelen van een dorp, middenin het groen. Kethel ligt aan het grootste recreatiepark van de stad, het Beatrixpark. Veel bewoners hebben een grote binding met de wijk en met elkaar.

Renovatie

Dit voormalige kantoorgebouw staat al enkele jaren leeg en zal worden getransformeerd naar 24 woningen en 4 bedrijfswoningen. De grootte van de appartementen ligt tussen de 50 m2 en 100 m2, wat ruimte biedt voor zowel ruime 2-kamerappartementen als 3-kamerappartementen. Het betreffen (huur)woningen welke geschikt zijn voor zowel starters als gezinnen.

In samenspraak met de gemeente Schiedam worden bouwhekken om het pand geplaatst, om overlast voor omwonenden te beperken. 

Nieuwbouw

Naast het bestaande (bedrijfs)pand wordt op de lege kavel een appartementencomplex gerealiseerd. Het plan betreft een appartementencomplex bestaande uit drie bouwlagen met parkeermogelijkheid en bergingen op de begane grond. Hier zullen 9 woningen worden gerealiseerd.